Logo
Spausdinti šį puslapį

Tarptautinė vaikų knygos dienos šventė. 2023-04-04

Balandžio 3 d. geriausi 1–4 klasių Daugėlių progimnazijos skaitytojai dalyvavo Tarptautinėje vaikų knygos dienos šventėje, kurią organizavo Šiaulių r. savivaldybės Vytauto Vitkausko biblioteka. Visiems žinoma, kad šios dienos minėjimas susijęs su garsaus danų pasakų kūrėjo Hanso Christiano Anderseno vardu. 

Šventėje dalyvavo ir knygų autorė Rasa Dmuchovskienė bei iliustratorius Gintaras Jocius, kurie žaismingai pristatė knygą „Skruzdėliukas Nežiniukas“. Mokiniai kartu su autoriais dalyvavo kūrybinėse piešimo edukacijose, supažindino su knygos veikėjas, atsakinėjo į klausimus. Visi turėjo puikią progą gyvai iš arčiau susipažinti ir pamatyti skruzdėlių gyvenimą, o po to dar pažiūrėti šešėlių teatrą apie skruzdėles.

Taip pat daug smagių emocijų sukėlė teatro užsiėmimas, kuriame patys vaikai vaidino įvairius knygos personažus: vorą, skruzdėlę, kurmį, varlę ir t. t. Knygos autorė Rasa kvietė susipažinti su aplinkiniu pasauliu, patirti daug nuotykių, geriau suprasti draugystės ir empatijos jausmą bei susidraugauti su Skruzdėliuku Nežiniuku.

Džiaugiamės, kad šventėje prasmingai praleidome laiką ir sužinojome naujų faktų apie gamtą.

Bibliotekininkė J. Bartkevičienė

  • 1 ks
  • 2 ks
  • 3 ks
  • 4ks