Logo
Spausdinti šį puslapį

Karjeros diena „Šok į tėvų klumpes“

Birželio 9 dieną Kuršėnų Daugėlių progimnazija dalyvavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro inicijuojamoje visuotinėje iniciatyvoje „Šok į tėvų klumpes“ ir organizavo karjeros dieną mokykloje. Jos tikslas – suteikti galimybę mokiniams susipažinti su tėvų ar artimųjų profesijomis.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato vyriausioji tyrėja Sandra Jakė su visa policijos komanda 1–4 kl. klasės mokiniams, mokyklos kiemelyje, pristatė atsakingą policininko profesiją. Mokiniai turėjo galimybę iš arčiau apžiūrėti policijos automobilius, išmėginti sirenas, „pasimatuoti“ antrankius.

Roko mama Agnė Kačinskienė 5 klasės mokiniams pristatė buhalterės profesiją. Ji pabrėžė, kad tai atsakingas darbas, kur negalima pasiklysti tarp daugybės skaičių. Mokiniai susidomėję sklaidė buhalterinės apskaitos žinyno lapus ir svarstė, ar norėtų būti buhalteriais. Dar viena mamytė nuotoliniu būdu penktokus supažindino su Valstybinės mokesčių inspekcijos funkcijomis, parodė filmuką „Mokesčiai Kiškių mieste“. Mokiniai suprato, kad mokesčius būtina mokėti visiems ir kad tai svarbi specialybė.

Šeštokai turėjo susitikimą su Mėtos ir Raigardo mama Rasa Salygiene. Tai veikli moteris: verslininkė, Daugėlių seniūnaitė, savanorė ir mama, kuri papasakojo apie Daugėliuose įgyvendintus ir dar būsimus jos projektus: įrengtas lauko ir žaidimų aikšteles, menininko A. Seselsko tapytą pirmoją tokią „sieną – pasaką“ Lietuvoje.

7 a nuotoliniu būdu klausė Šiaulių UAB „Bodesa“ profesijų pristatymo (gamybos inžinerija ir gamybos įrenginių valdymas kompiuteriais). Tai viena didžiausių stiklo paketų ir grūdintų stiklų gamintojų Baltijos šalyse. Mokiniai turėjo nemažai klausimų šios gamyklos atstovams.

7 b klasės mokiniai ėmė interviu iš savo tėvų ir paruošė pristatymą apie tėvų profesijas. Karina bendraklasiams pristatė siuvėjos profesiją, Dija – floristės specialybę, Ernesta – virėjos, Greta – buhalterio profesiją. Klasės auklėtoja Rima Poškienė, pristatė savo buvusių auklėtinių „sėkmės“ istorijas. Ji pristatė lakūno, jūreivio (dabar laivo kapitono) ir gydytojo-psichiatro profesijas. Mokiniai nustebę žiūrėjo vaizdo įrašus, kuriuose Antanas Paulauskas ir Aurelijus Veryga dalinosi savo profesijų pasirinkimu ir darbu.

Aštuntokai, būsimi gimnazistai, turėjo nuotolinį susitikimą su Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos atstovais: direktore, būsima auklėtoja bei gimnazistais iš savivaldos. Buvo pristatomi gimnazijoje vykstantys renginiai, popamokinės veiklos, stovyklos, savanorystės galimybės. Šis susitikimas buvo labai naudingas, nes visi aštuntokai į gimnaziją eis iškėlę galvas ir be baimės!

Ačiū tėveliams už profesijų pristatymą ir bendradarbiavimą padedant mokiniams įgyvendinti savo karjeros vizijas ir planus. Kartu mes - jėga!

  • 198768617_1195943184187533_2520416560628582010_n - Copy
  • IMG_20210610_06156520 - Copy
  • IMG_20210610_211834 - Copy
  • IMG_20210610_211957
  • IMG_4406
  • IMG_4477 - Copy

Bibliotekininkė
J. Bartkevičienė