Logo
Spausdinti šį puslapį

Tarptautinis projektas ,, Kartu paskaitykime knygelę“

Sausio mėnesį startavo tarptautinis skaitymo projektas ,,Kartu paskaitykime knygelę“, skirtas jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikams ir pradinių klasių mokiniams. Projektą jau ne pirmus metus organizuoja Kelmės viešoji biblioteka ir Kelmės švietimo pagalbos tarnyba. Šiais metais projekto organizatoriai kvietė vykti į skaitymo kelionę su rašytojos Evelinos Daciūtės knygomis.

Projekte dalyvavo net 1255 skaitytojų komandos iš Lietuvos darželių ir mokyklų, taip pat užsienio lietuvių mokyklos iš Briuselio, Londono. Mūsų mokyklos 3 b klasės mokiniai prisijungę prie šio gausaus skaitytojų būrio, perskaitė tris rašytojos knygeles.

Knygą ,,Ševeliūra“ skaitėme visi bendrai klasėje. Aptarėme jos pagrindinę mintį, atlikome kitas teksto suvokimo užduotis, kūrėme knygai iliustracijas, o Emilė, Domas ir Ignas Ž. sukūrė pagrindinių veikėjų lėles ir suvaidino jų susitikimą kirpykloje. O kūrinį ,,Lapė yra laimė“ pasikeisdami skaitėme namuose. Išsiaiškinome, kad laimė kiekvienam gali būti vis kita. Laimė čia pat, tarp mūsų, o mes jos nepastebime.

Knygelę ,,Drambliai eina į svečius“ skaitė tie, kurie turi jaunesnių broliukų ar sesučių. Aptarėme, kas patiko mažyliams: klausytis pasakos ar žiūrinėti paveikslėlius.

Visi projekto dalyviai skaitymo džiaugsmais ir veiklomis dalijosi specialiai projektui sukurtoje facebook paskyroje. Nors projektas baigėsi, skaitymo veiklos tęsiasi.

Mokytoja Asta Startienė

  • 3B
  • telefonas53B