Logo
Spausdinti šį puslapį

Olimpinės žaidynės Daugėlių progimnazijoje

   Kuršėnų Daugėlių progimnazijoje vyko 29 – osios olimpinės žaidynės „KARTU – MES JĖGA!". Šio renginio programa kvietė aplankyti II aukšte veikiančią parodą šia tema, pradinukus, ir vyresniųjų klasių mokinius dalyvauti įvairiose varžybose.
   Jose aktyvios buvo visos klasės kartu su savo mokytojomis. Visus pasveikino mokyklos vadovai, palinkėjo sėkmingų startų ir pergalių. 1-4 klasių moksleiviai ,,skynė" pergales lengvosios atletikos estafečių bei kroso varžybose. Buvo vertinamas mokinių fizinis pajėgumas (10x5 m bėgimas, šuolis į tolį iš vietos, kamuoliuko metimas, 6 minučių bėgimas).
5-8 klasėse iš ryto vyko integruotos "Olimpinių vertybių ugdymo programos" įgyvendinimo pamokos. O vėliau ir vyresnieji skubėjo į stadioną, kur vyko lengvosios atletikos estafečių bei kroso varžybos, 5-6 klasių kvadrato bei 7-8 klasių futbolo varžybos. Šio renginio iniciatorius bei organizatorius R. Juodis pasirūpino, kad visi nugalėtojai gautų prizus: vieni buvo apdovanoti medaliais, kitiems įteikti marškinėliai ar saldūs prizai.
   Paskutinė rugsėjo diena buvo saulėta ir šviesi – laimingi ir besišypsantys buvo ir olimpinių žaidynių dalyviai. Juk ne veltui sakoma: „Kuo sunkesnė pergalė, tuo didesnis laimėjimo džiaugsmas."

D. Janušauskienė