Kuršėnų Daugėlių progimnazija

A+ A A-

Projektas „Žygis sveikatos link“. 2023-12-01

Pastaraisiais metais dauguma jaunų žmonių savo laisvalaikį praleidžia fiziškai pasyviai, o tai yra susiję su neigiama fizine ir psichine sveikata. Veiklos stoka, mažas užimtumas, netinkamas laisvalaikio organizavimas skatina jaunimą ieškoti įvairių atsipalaidavimo būdų – bandyti psichotropines medžiagas, žaloti save. Kuršėnų mokinių sporto klubui „Flamingas“ kilo idėja sutelkti Šiaulių rajono mokyklų bendruomenes į fizinės, psichinės ir socialinės gerovės ugdymą. Jis pakvietė visus dalyvauti Šiaulių rajono savivaldybės finansuotame sveikatinimo iniciatyvų skatinimui skirtame projekte „Žygis sveikatos link!“. Projekto organizatoriai ir partneriai net pusę metų vykdė įvairias veiklas, skatinančias daugiau judėti, bendrauti, pažinti save ir kitus. Projekte dalyvavo ir žygius organizavo šešios Šiaulių rajono mokyklos. O į žygius buvo kviečiamos prisijungti visos Šiaulių rajono ugdymo įstaigos.

I - asis projekto žygis prasidėjo rugsėjo 29 d. Šiaulių r. Meškuičių mokykloje.Čia skautai kvietė bendrauti, bendradarbiauti ir draugauti, užduotys kėlė nuotaiką, dainos skambėjo patriotiškai ir vieningai, istorijos mokytojos Rositos filmas ir viktorina supažindino su Saulės mūšio reikšme visai Europai. Mokyklos šeimininkai ir svečiai iš Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazijos, Šiaulių r. Kairių jungtinės mokyklos, Šiaulių r. Gruzdžių gimnazijos žygiavo į Saulės mūšio vietą. Kelyje dalyviai atliko užduotis linksmose stotelėse, žaidė komandinius žaidimus ir dainavo lietuvių istorines dainas.

       II - asis projekto žygis vyko Kairių jungtinėje mokykloje. Tą rytą 5–8 kl. mokiniai kartu su kitų mokyklų bendraamžiais mokyklinius suolus iškeitė į sporto aikštyną, kuriame padarė apšilimą su dziudo treneriu, sušoko šokį ir sukūrė savo komandos vėliavą. Šiaulių rajono mokyklos aktyviai įsitraukė į projekto žygio ,,Sveikas kasdien“ numatytas veiklas ir energingai atlikdami įvairias užduotis stotelėse žygiavo numatytu maršrutu aplink Kairių ežerą.

Naktį iš spalio 28 d. į 29 d. Gruzdžių gimnazija pakvietė į trečiąjį žygį. 11,4 kilometrų ilgio naktinis žygis buvo skirtas mokymams, kaip išvengti nelaimingų atsitikimų miške, nugalėti baimę, nepasimesti patekus į kritines situacijas. Mokiniai buvo suskirstyti į komandas, kuriose atliko įvairias užduotis, mokėsi suteikti pirmąją pagalbą, klausėsi paskaitų.

Lapkričio 24 d. projekto „Žygis sveikatos link“ veiklos persikėlė į Kužius. Viskas prasidėjo nuo praktinės paskaitos, kurios metu mokyklų komandos kūrė plakatus, kuriuose stengėsi pranešti žinią, jog turime gyventi taikoje ir kad pasaulyje būtų kuo mažiau priešiškumo. Sudainavę patriotines dainas išskubėjome į žygį. Pirmiausia vyko trumpa ekskursija po Kužių miestelį, po to 6 km žygiavome Luponių miško link į Žydų genocido vietą. Žygio metu mokiniai susipažino su skaudžiais Lietuvos istorijos puslapiais. Simboliška - juk lapkričio 23 minime Lietuvos kariuomenės dieną, todėl ir veiklos pobūdis - kariavimas. Mokiniai išbandė jėgas ir sniego gniūžčių mūšyje. Veiklas užbaigėme refleksija ir diskusija apie pagarbą ir toleranciją.

Lapkričio 28 dieną įvyko priešpaskutinis žygis, kurį organizavo Šiaulių r. Dubysos aukštupio mokykla. Organizatoriai pakvietė žygiuoti Kurtuvėnų regioninio parko maršrutu. Komandos, atlikdamos įvairias užduotis, įveikė 9 km. trasą, o finišas laukė prie Kurtuvėnų Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios.

Gruodžio 1 dieną mokinių sporto klubas „Flamingas“ ir Kuršėnų Daugėlių progimnazija pakvietė į finalinį projekto žygį – „PaKURŠĖNauk“. Mokyklos buvo pakviestos į Kuršėnų Daugėlių progimnazijos kiemą. Trumpo apšilimo metu dalyviai buvo pakviesti pasimokyti iniciatyvos „Matau tave“ bei pagal 2023 metais sukurtą dainą „Šokim kartu“ šokio. Po to susiskirstę mišriomis komandomis ir išsirinkę komandų kapitonus visi išžygiavo susipažinti su Kuršėnais interaktyviu būdu, naudodamiesi mobiliąja programėle „PaKURŠĖNauk“. Žygio metu buvo aplankyti svarbiausi Kuršėnų miesto objektai: I- ojo lietuviško kalendoriaus leidėjo L.Ivinskio kapas bei aikštė, paminklas, Kuršėnų dvaras, ilgiausias Lietuvoje (262 m.) pėsčiųjų tiltas, rezistentų atminimo paminklas. O paskutinė finišo stotelė buvo Šiaulių r. savivaldybės Vytauto Vitkausko viešoji biblioteka. Greičiausiai ir sąžiningiausiai įveikusi žygį komanda buvo apdovanota specialiais projekto prizais. Visoms projekte dalyvavusioms ir žygius organizavusioms Šiaulių r. mokykloms buvo įteiktos padėkos.

Projekto metu buvo suburtos Šiaulių r. mokyklų bendruomenės, kurios gerino fizinį aktyvumą, bendruomenės pagilino žinias sveikatos ugdymo srityse. Žygių metu stiprino fizinę, socialinę, psichinę (3Q) sveikatą. Projekto dalyviai pagerino bendravimo įgūdžius, ugdė bendruomeniškumą, kūrybiškumą, empatiją. Tokiu būdu gerėjo mokinių socialinis - emocinis intelektas. Žygiuodami kartu, atlikdami užduotis ir individualias bei komandines veiklas, jaunuoliai geriau pažino save ir kitus, išmoko priimti vieni kitus tokius, kokie jie yra. Žygių metu komandų nariai užmezgė glaudžius tarpusavio ryšius, kurie sustiprins bendradarbiavimą tarp ugdymo įstaigų ir suburs visus ateities projektams.

             Kuršėnų mokinių sporto klubo „Flamingas“ ir Kuršėnų Daugėlių progimnazijos informacija

  • 1 nr
  • 2nr
  • 3nr
  • 4nr
  • 5nr
  • 6nr
  • 7nr
  • 8nr

Nuorodos

 SveikaMokykla-baneris  Patyciu-dezute-baneris   draugiškas internetas

 

VaikuLinija

 

 TevuLinija

 

atsisiųsti (1)

 

ŠMSM

 

NSA

 

Elvartai

mobilizacijaMokykla

VIP logo  
 
                                                              Bendraukime
                                                                fb
       
 
 
       

MOKYKLOS LOGOTIPAS

PRG logo 80 1 (1)

1,2 % paramos gavėjo kodas 190057219

ELEKTRONINIS DIENYNAS

new-logo

BIBLIOTEKA

imob-1-biblioteka

MUS REMIA

          

Kontaktai

mokykla2014

Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazija

 

Biudžetinė įstaiga

Duomenys kaupiami ir saugomi

Juridinių asmenų registre

Įstaigos kodas 190057219

 

Kontaktai

Daugėlių g. 86, LT-81119 Kuršėnai,

Šiaulių r. sav.

Mob. 8 620 91 223

El. paštas Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla. Visos teisės saugomos.
Stilius: The World News II, GavickPro. Varikliukas: Joomla.
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH