Kuršėnų Daugėlių progimnazija

A+ A A-

NACIONALINĖS ŠVIETIMO AGENTŪROS (NŠA) ORGANIZUOTA STAŽUOTĖ SUOMIJOJE. 2024-05-21

Gegužės 13-17 d. mokytoja Simona Glazauskienė dalyvavo NŠA organizuojamoje stažuotėje Helsinkyje (Suomija). Stažuotės tikslas buvo susipažinti su EdTech (švietimo technologijų) kuriamomis inovacijomis, sužinoti, kaip jos gali padėti efektyviau mokyti(s), sužinoti, kaip mokyklos taiko skaitmenines technologijas, bendradarbiauti su inovatyvias skaitmenines mokymo priemones taikančiomis mokyklomis, o įgyta patirtimi pasidalinti Lietuvoje. Pirmąją dieną buvo lankytąsi Turku universitete, kuris yra pietvakarių Suomijoje, Baltijos jūros pakrantėje, Universitetas savo veiklose aktyviai bendradarbiauja su socialiniais partneriais ir organizacijomis ir įmonėmis. Turku universiteto ambasadorius socialinėje žiniasklaidoje: #utuambassador Turku universitete, mokslo institute TRILA (Turku Research Institute for Learning Analytics) yra kuriamos priemonės mokymui ir mokymo rezultatų vertinimui. Kodėl šios priemonės yra naudingos ir kodėl jas reikia tirti? Pirmiausiai dėl to, kad tai tinkama bet kokiam skaičiui besimokančių (scalability); galimas tęstinis vertinimas, automatinis vertinimas ir grįžtamasis ryšys, duomenų rinkimas, mokymosi analitika ir sužaidybintos veiklos (motyvacinės priemonės, tikslų nustatymas ir apibrėžimas). Iš šiandieninių rezultatų matyti, kad priemonių taikymas tarptautiniu lygmeniu padidino besimokančiųjų mokymosi rezultatus 12 proc. ir 11 proc. pasiekimų pagerėjimas pastebėtas matematiniame raštingume. Profesorius Mikko Jussi Laakso skaitė paskaitą apie moksliniais tyrimais grįstas edukacines priemones mokymui.

Trečiadienį, gegužės 15 d. lankymasis Malmin peruskoulu (Malmio bendrojo lavinimo mokykla). Mokykla moko mokinius nuo 1 iki 9 klasės. Suomijoje pradinis ugdymas 1-6 kl., pagrindinis - 7-9 kl. Po to mokiniai mokosi specialybės kitoje mokykloje arba mokosi gimnazijos tipo mokyklose. Mokykloje stebėtos dvi pamokas: anglų kalbos pamoka integruojant STEAM veiklas (STEAM) ir socialinio emocinio ugdymo pamoka, kurios dalis vyksta anglų kalba (CLIL). Pamokose buvo aktyviai taikomas skaitmeninis turinys, interaktyvios užduotys (Baamboozle.com, Socrative, Gimkit, Twinkl, Blooket). Mokytojas pristatė vertinimo fiksavimo priemones, tėvų informavimo sistemą. Mokykla, kaip ir daugelis kitų Suomijos mokyklų, naudoja Wilma dienyną, Google Classroom užduotims pateikti ir mokytojų tarpusavio bendradarbiavimui planuojant integruotą turinį. Mokykla didžiuojasi savo STEAM veiklomis, pasirinktą dieną visoje mokykloje yra skelbiama STEAM diena ir visos klasės dirba grupelėmis po 4-5 mokinius to pačio pobūdžio STEAM veiklą iš tų pačių priemonių. Taip pat mokykloje labai aktyviai dirbama pagal CLIL darbo modelį. CLIL (Content and Language Integrated Learning) yra švietimo metodas, kurio pagrindinis tikslas – integruoti dalyko ir kalbos mokymąsi. Tai reiškia, kad mokiniai mokosi ne tik dalyko turinio, bet ir svetimos kalbos, dažniausiai anglų. Šis metodas yra plačiai taikomas įvairiuose švietimo lygiuose ir laikomas efektyviu būdu skatinti daugiakalbystę bei gerinti kalbos mokėjimo įgūdžius.

Ketvirtadienį, gegužės 16 d., lankėmės Innovacijų namuose Kamppi, Helsinkyje, kur susitikome su edukacinių sprendimų inovatoriais: Peter Fagerström, Juhani Koivuviita, Kari Savolainen, Joonas Merikko ir Taina Mikkola. Dienos metu susipažinome su įvairiais skaitmeniniais švietimo sprendimais ir sužinojome, kaip jie gali įgalinti pedagogus, padėti mokiniams(studentams) ir švietimo organizacijoms, pagerinti mokinių (studentų) mokymosi patirtį ir daryti poveikį visuomenei, kartu pertvarkant švietimo sistemą, kad ji taptų įtraukesnė ir labiau pritaikyta mokiniams (studentams). Inovatoriai kuria produktus remdamiesi akademiniais tyrimais. Joonas Merikko pristatė sukurtą dirbtiniu intelektu pagrįstą SMS robotą Annie Advisor (https://annieadvisor.com/why-annie). Annie pagrindinis tikslas - supaprastinti pagalbos prašymo procesą, kad būtų lengviau mokytis. Peter Fagerström ir Juhani Koivuviita pristatė Educraftor (https://educraftor.com/) - mokymosi ir inovacijų transformacines strategijas ir sprendimus. Kari Savolainen pristatė NeduAI (https://nedu.ai/en) ir ReactorEd (https://reactored.com/). ReactorEd yra efektyvi internetinė mokymo platforma, orientuota į kalbų mokymą skirtingais lygiais (A1, B1, B2), leidžia kurti dirbtiniu intelektu paremtą mokymo turinį. NeduAI - į ateitį nukreiptas startuolis, skirtas kurti novatoriškus sprendimus, kurie sujungia neformalaus mokymosi galimybes ir suteikia vizualų būdą planuoti savo išsilavinimą ir karjerą. Pritaikyta darbdaviams ir studentams, planuojantiems savo karjerą. Taina Mikkola pristatė Elina (https://www.tinyapp.fi/) - pritaikyta ikimokykliniam ugdymui, patobulina ugdymo planavimą integruojant vaikų grupės profilius į kiekvieną planavimo proceso aspektą.

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nuorodos

 SveikaMokykla-baneris  Patyciu-dezute-baneris   draugiškas internetas

 

VaikuLinija

 

 TevuLinija

 

atsisiųsti (1)

 

ŠMSM

 

NSA

 

Elvartai

mobilizacijaMokykla

VIP logo  
 
                                                              Bendraukime
                                                                fb
       
 
 
       

MOKYKLOS LOGOTIPAS

PRG logo 80 1 (1)

 

ELEKTRONINIS DIENYNAS

new-logo

BIBLIOTEKA

imob-1-biblioteka

MUS REMIA

          

Kontaktai

mokykla2014

Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazija

 

Biudžetinė įstaiga

Duomenys kaupiami ir saugomi

Juridinių asmenų registre

Įstaigos kodas 190057219

 

Kontaktai

Daugėlių g. 86, LT-81119 Kuršėnai,

Šiaulių r. sav.

Mob. +370 620 91 223

El. paštas Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla. Visos teisės saugomos.
Stilius: The World News II, GavickPro. Varikliukas: Joomla.
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH