Kuršėnų Daugėlių progimnazija

A+ A A-

Kuršėnų Daugėlių progimnazijos projektas „Savęs pažinimo takais“

Projektas – „Savęs pažinimo takais“ skirtas Kuršėnų Daugėlių progimnazijos paauglių saviraiškai ir bendruomeniškumui skatinti, emocinio ir socialinio intelekto ugdymui, socialinės atskirties tarp bendraamžių mažinimui. Projektas buvo finansuotas iš Šiaulių rajono savivaldybės lėšų, skirtų jaunimo iniciatyvų skatinimui. Jį organizavo Kuršėnų Daugėlių progimnazijos psichologo asistentė I. Ramanauskienė, bibliotekininkė J. Bartkevičienė, dalyko mokytojos D. Janušauskienė ir R. Poškienė.
Projekto metu vykdėme įvairias edukacines veiklas, į kurias buvo įtraukti 35 jaunuoliai nuo 14 metų. Birželio mėnesį mokiniai turėjo du užsiėmimus su Kauno moksleivių techninės kūrybos centro kino studija „Kadras” vadovu, vizualinių menų mokytoju ekspertu Ivanu Kuzminu. Mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Kūrybinė kino laboratorijoja“, kuriose mokėsi kurti ir režisuoti filmus, fotografuoti taikant šiuolaikines medijas. Projekto dalyviai sužinojo, kaip kokybiškai ir kūrybiškai įgyvendinti savo idėjas.
Svarbus veiklos etapas buvo spalio 12 d. - tai edukacinė išvyka į Užventį. O čia visų laukė pažintis su teatro studija „Pepinukas“, visa tai suteikė galimybę iš arčiau susipažinti su vaidyba, scenos žaidimais, ugdančiais paauglių saviraišką, savo emocijų pažinimą. Turininga ir įdomi integruota lietuvių kalbos ir istorijos pamoka apie to krašto šviesuolius (Žemaitė, Šatrijos Ragana, P. Višinskis, J. Smilgevičius) vyko kraštotyros muziejuje. Jaunuoliai iš arčiau pažino to krašto istorines asmenybes, diskutavo apie jų gyvenimo iššūkius, to meto vertybes ir sunkumus siekiant savų tikslų. Vėliau visi dalyvavo pažintiniame žygyje „Užvenčio apžvalgos takais“, kurio metu buvo organizuojamos veiklos, užduotys, stiprinančios jaunuolių tarpusavio santykius. Mokiniai dalyvaudami grupiniuose užsiėmimuose tobulino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, kritinį mąstymą.
Lapkričio 11 dieną jaunuoliai dalyvavo paauglių savivertės ir motyvacijos stiprinimo dirbtuvėse, kurių tikslas buvo stiprinti paauglių savivertę bei motyvaciją. Užsiėmimą vedė iš VšĮ „Juodos Avys“ atvykusios lektorės Sigita Andriukevičiūtė ir Laura Stumbraitė. Dirbtuvių metu jaunuoliai stiprino savo minčių reiškimo bei socialinius įgūdžius, pasitikėjimą savimi. Naudojant mokymo metodikas „Pasas“ ir „Gyvenimo linija“ lavino savo asmeninius gebėjimus – reflektavimą, empatiją, savivoką, sprendimų analizę. Dėmesys buvo skiriamas mokinių ateities siekiams ir tikslams, stiprinant dalyvių savivertę bei asmeninę atsakomybę.
Projekto metu įgytą patirtį bei veiklas moksleiviai aptarė nuotolinės konferencijos metu, pristatydami paruoštus nuotraukų koliažus, IT vaizdo pateiktis pasirinktomis temomis. Viso projekto metu jaunuoliai buvo skatinami fotografuoti savo ir draugų emocijas, kraštovaizdžio peizažą, kultūros paminklus. Iš nuotraukų mokiai sukūrė koliažus ir mokykloje surengė nuotraukų parodą.
Sukauptos žinios skatins ir motyvuos projekto dalyvius pritaikyti įgytus gebėjimus naudoti ir kituose progimnazijos bendruomenės renginiuose, stiprins motyvaciją akademinėje srityje. Projektas buvo labai sėkmingas, todėl planuojamas projekto tęstinumas ir kitais metais.

  • 1
  • 2
  • 3

Projekto koordinatorė
Inga Ramanauskienė

Nuorodos

 SveikaMokykla-baneris  Patyciu-dezute-baneris   draugiškas internetas

 

VaikuLinija

 

 TevuLinija

 

atsisiųsti (1)

 

ŠMSM

 

NSA

 

Elvartai

mobilizacijaMokykla

VIP logo  
 
                                                              Bendraukime
                                                                fb
       
 
 
       

MOKYKLOS LOGOTIPAS

PRG logo 80 1 (1)

1,2 % paramos gavėjo kodas 190057219

ELEKTRONINIS DIENYNAS

new-logo

BIBLIOTEKA

imob-1-biblioteka

MUS REMIA

          

Kontaktai

mokykla2014

Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazija

 

Biudžetinė įstaiga

Duomenys kaupiami ir saugomi

Juridinių asmenų registre

Įstaigos kodas 190057219

 

Kontaktai

Daugėlių g. 86, LT-81119 Kuršėnai,

Šiaulių r. sav.

Mob. 8 620 91 223

El. paštas Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla. Visos teisės saugomos.
Stilius: The World News II, GavickPro. Varikliukas: Joomla.
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH