Kuršėnų Daugėlių progimnazija

A+ A A-

Miško šventė atkeliavo į Daugėlius

   Jau tapo tradicija kas dveji – treji metai Kuršėnų Daugėlių progimnazijoje (spalio mėnesį) organizuoti Miško šventę. Šiais metais tai buvo baigiamasis Šiaulių rajono savivaldybės finansuoto projekto ,,Aktyviai ir sveikai" renginys.
   Puikus oras spalio 20 dieną visus mokyklos pradinukus sukvietė į Daugėlių pušyną. Kad vaikai galėtų patekti į mišką, vyriausias miško prižiūrėtojas Girinis prie įėjimo paliko ilgą laišką ir liepė visiems prisiekti, kad miške bus saugūs ir netrikdys žiemos miegui besiruošiančių miško gyventojų. Tada laukė orientavimosi užduotis, kuri sukėlė visiems daug džiugių emocijų. Kiekviena grupė stengėsi kuo greičiau surasti Girinio laiškus, iš užuominų atspėti, apie kokį gyvūną kalbama, suklijuoti iš dalių jo atvaizdą. Atliktą užduotį reikėjo įmesti į Girinio pašto dėžutę, kad jis galėtų patikrinti šventės dalyvių žinias. Pušyno estradoje komandos gavo kelionės lapus su planu ir iškeliavo į stoteles atlikti užduočių.
   Miške mažiesiems draugams įvairias užduočių stoteles parengė gamtosauginio būrelio ,,Pelėdžiukai" vyresniųjų grupė. Atvykusius į Medžių karalystę pasitiko septintokės. Čia vaikai pakartojo žinias apie medžių teikiamą naudą, grupavo jų sėklas, turėjo surasti netoliese augantį nurodytą medį. Grybautojų stotelėje aštuntokės mergaitės priminė, kaip rinkti grybus, kad neišneštume jų su visa grybiena, be to, reikėjo atpažinti valgomus ir nevalgomus grybus, dalyvauti grybavimo varžybose. Savo išmintį keliautojai galėjo parodyti Išmintingosios pelėdos stotelėje. Pelėdos pagalbininkės paruošė daug ,,suktų" klausimų. Linksmiausia visiems buvo Žaidimų kampelyje ir stotelėje ,,Nesušlapk kojų", kur šventės dalyviai galėjo išmokti naujų linksmų žaidimų, išbandyti savo taiklumą. Jėgas komandų nariai išbandė Stipruolių stotelėje traukdami virvę. Meškinų stotelėje išgirdome pasakojimą apie jų nuotykius, ieškojome paslėpto lobio. Pati netikėčiausia užduotis ,,Paskambink" sulaukė ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų susidomėjimo.
   Šventės pabaigoje visi pasistiprino Girinio koše, kurią išvirė valgyklos darbuotojos. Nuoširdus ,,Ačiū" joms. Už pagalbą organizuojant šią šventę dėkingi ir mokytojams : R. Juodžiui, G. Gotceitui, I. Vijūnienei, I. Daujotienei.
   Manau, kad tokie renginiai moko dalintis, draugiškai sugyventi su mus supančia aplinka, suteikia praktinių žinių ir įgūdžių, ugdo sveikos gyvensenos įgūdžius.

Asta Startienė, Inga Grinienė

Nuorodos

 SveikaMokykla-baneris  Patyciu-dezute-baneris   draugiškas internetas

 

VaikuLinija

 

 TevuLinija

 

atsisiųsti (1)

 

ŠMSM

 

NSA

 

Elvartai

mobilizacijaMokykla

VIP logo  
 
                                                              Bendraukime
                                                                fb
       
 
 
       

MOKYKLOS LOGOTIPAS

PRG logo 80 1 (1)

1,2 % paramos gavėjo kodas 190057219

ELEKTRONINIS DIENYNAS

new-logo

BIBLIOTEKA

imob-1-biblioteka

MUS REMIA

          

Kontaktai

mokykla2014

Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazija

 

Biudžetinė įstaiga

Duomenys kaupiami ir saugomi

Juridinių asmenų registre

Įstaigos kodas 190057219

 

Kontaktai

Daugėlių g. 86, LT-81119 Kuršėnai,

Šiaulių r. sav.

Mob. 8 620 91 223

El. paštas Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla. Visos teisės saugomos.
Stilius: The World News II, GavickPro. Varikliukas: Joomla.
UK Bokmakers ArtBetting.net - Bookmakers reviws.
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes Registration - full information
Bokmaker Number 1 in uk William Hill Registration WH